10 redenen om voor WordPress te kiezen

19 oktober 2012 | in WordPress
Toen WordPress pas uitkwam werd het gezien als een simpel blog CMS met veel beperkingen. Het was dus alleen geschikt om een weblog in te maken. Sindsdien is er veel veranderd. Het CMS is gigantisch uitgebreid met veel nieuwe standaardfuncties waardoor het multi-inzetbaar is geworden en op dit moment geschikt is voor simpele tot zeer geavanceerde sites

HIERONDER VOLGEN 10 REDENEN WAAROM EEN WORDPRESS SITE EEN GOEDE KEUZE IS:

1 GELD BESPAREN

Ten eerste is het WordPress systeem open source. Dit betekent dat je voor het CMS niet hoeft te betalen je kunt het gratis downloaden.

2 GEMAKKELIJK IN GEBRUIK

Het WordPress administratiesysteem is makkelijk voor websitebeheerders. Het is erg intuitief opgezet en content kan in één enkele stap worden gepubliceerd. Overige taken zijn ook erg makkelijk te leren.

3 BETERE BEVEILIGING

WordPress doet veel aan beveiligen, met de regelmaat van de klok wordt de software geupdate met een nieuwe versie en elke keer worden potentiele nieuwe lekken gedicht.

4 GIGANTISCH GROEI POTENTIEEL

Een belangrijke reden waarom WordPress zo geschikt is is de gigantische groep ontwikkelaars die aan het platform verbonden zijn. Er zijn zo gigantisch veel mooie plugins waarvan vele unieke functionaliteit aan het systeem toevoegen. Je kunt een WordPress site zoveel uitbreiden als je maar wilt en de website kan zo ingewikkeld worden gemaakt als men maar wil. Met de vele plugins kun je de meest ingewikkelde website maken. En de meeste plugins zijn gratis. Er is geen enkel CMS systeem dat zoveel extra mogelijkheden heeft om extra functionaliteit toe te voegen

5 ZOEKMACHINE MAGNETISME

Ook een belangrijke reden om een WordPress site te kiezen is het feit dat WordPress websites over het algemeen beter scoren in de zoekmachine (Google) als websites gebouwd in een ander CMS. Hiervoor zijn een aantal redenen. De belangrijkste is dat WordPress een buitengewone goede ping service naar zoekmachines heeft. Deze worden als het ware automatisch door WordPress getriggerd als er nieuwe content op de site wordt geplaatst. De robots gaan dan razendsnel deze nieuwe post of pagina spideren, en vaak ook direct maar weer andere pagina’s. En hoe vaker een site bezocht wordt door de spiders, hoe beter deze gaat scoren.

6 STABIEL

Het WordPress platform is uiterst stabiel. Het is opgebouwd op een heel sterk framework en dit zorgt voor buitengewoon weinig crashes zodat er weinig gevaar is dat uw website crasht en uit de lucht vliegt

7 COMPACTE DATABASE MET GOEDE BACKUP MOGELIJKHEDEN

De WordPress database bestaat slechts uit 10 tabellen. Dit is waarschijnlijk ook een van de redenen dat het systeem zo stabiel is. Dit betekent dat het niet al te zwaar is en makkelijk te backuppen is. Het is altijd een goed plan een goede backup plugin te installeren, bij voorkeur een die automatisch bijvoorbeeld wekelijks een backup uitvoert.

8 UNIVERSEEL

Het WordPress CMS is in bijna alle talen beschikbaar, uiteraard ook in het Nederlands. Je kunt het cms dus gewoon in het Nederlands downloaden.

9 MULTI INZETBAAR

Dit sluit nauw aan bij punt 4 (het groeipotentieel). Je kunt WordPress makkelijk omtoveren tot een zogenaamde memberships (lidmaatschaps) website waarbij bezoekers dus voor bepaalde diensten moeten betalen, of een onroerend goed website of een dating website of een soort Marktplaats website waarbij mensen artikelen (wel of niet tegen betaling) kunnen aanbieden. En er zijn nog talloze andere mogelijkheden te bedenken. The sky is the limit.

10 GROTE HOEVEELHEDEN GOEDE TEMPLATES

Als je niet het geld hebt om een ontwerper en programmeur in te huren kun je desgewenst zelf een template gebruiken. Er is geen enkel CMS systeem waarvoor zoveel templates beschikbaar als bij WordPress. Als men bijvoorbeeld “WordPress themes” googled dan vind je duizenden resultaten. Veel van deze templates kosten uiteraard geld maar er zijn ook vele gratis templates.Er zijn nog vele reden te bedenken waarom men een WordPress site zou moeten kiezen, wij gebruiken dit CMS al 7 jaar en het wordt eigenlijk elk jaar beter, elk jaar wordt het verder ontwikkeld en uitgebreid met nieuwe standaardfuncties (zou zomaar als punt 11 kunnen dienen).