Beter scoren in Google met nieuwsitems

28 november 2011 | in SEO, WordPress
Een van de goede manieren om uw website hoog op relevante trefwoorden in Google te laten scoren is door gebruik te maken van een nieuwsrubriek op uw website.

Waarom en hoe werkt het dan?

Google houdt niet alleen van websites met voldoende content, de zoekmachine vindt het ook belangrijk dat de content regelmatig verfrist wordt. Dit kan door nieuwe content toe te voegen in de vorm van nieuwsberichten. Het is uiteraard van belang dat de nieuwsberichten relevant zijn voor de brance/het onderwerp waarop uw website betrekking heeft.

WordPress en Ping

Het beste is om gebruik te maken van WordPress als platform voor uw website. WordPress beschikt over een zogenaamde “Ping service”. Dit betekent dat elke keer als u een nieuwsitem toevoegd de software als het ware een belletje geeft aan de spiders van de zoekmachines. Als ze dit belletje horen komen ze meestal direct naar uw website om het gepingde artikel te spideren. Op deze manier, dus met het regelmatig toevoegen van artikelen aan uw website kunt u de spiders als het ware trainen om uw site regelmatig te komen spideren.

SEO op de artikelen toepassen

Naast het feit dat de artikelen uiteraard relevant moeten zijn, en ook informatief (u wilt naast goede resultaten ook interessante artikelen aan uw lezers bieden) is het ook van belang dat u goede SEO op elk artikel toepast. Dit betekent dus de titel metatag voorzien van een pakkende titel met goede trefwoorden. Hetzelfde geldt voor de description meta tag. Met WordPress is het heel eenvoudig elk artikel van een goede titel en omschrijving te voorzien. In de tekst moet u vervolgens de subtitels (h1, h2, h3 etc) ook voorzien van goede trefwoorden en tenslotte uiteraard ook de tekst.

Hoe vaak moet ik dan artikelen toevoegen?

Éen of twee keer per week een artikel toevoegen kan al tot zeer goede resultaten leiden. Ook als u al hoog scoort in de zoekmachines op belangrijke trefwoorden is het van belang artikelen voor deze onderwerpen te schrijven om deze hoge positie te behouden.

Panda update

Na de panda update is het nog belangrijker geworden om kwalitatief hoogwaardige content op je website te hebben, hier kunnen nieuws en blogberichten ook helpen om je ranking omhoog te krijgen, mits het goede content is.