0512 - 518399 info @webdesigndiensten.nl

Regelmatig check ik cssmania om te kijken naar de nieuwe websites die hier zijn toegevoegd, zodoende doe ik inspiratie op. Een paar dagen geleden deed ik dit weer en wat schetste mijn verbazing?? Ik vond hier een website die wel erg veel leek op het onwerp van mijn website. Het ging hier om xevoke.com.

Het is geen probleem dat de navigatie dezelfde techniek gebruikt als ik doe (Lavalamp jQuery) maar het is wel opvallend dat ze precies dezelfde kleur en geronde hoeken gebruiken als ik doe en zelfs hetzelfde font (1 pt groter). Verder gebruiken ze voor de header dezelfde geronde onderkant als ik gedaan heb. Dus de header die zij gebruiken is (behalve de kleur) precies identiek als mijn header.

Maar het gaat nog verder. Als je een beetje naar beneden scrolt, naar hun eerste headline “Who we are?” dan zie je onder hun headline dezelfde graphic die je ook onder mijn headline vindt. Namelijk een streep die naar beide kanten toe vervaagt met in het begin een driekhoekje eronder. Ik denk dat ze deze rechtstreeks gecopieerd hebben van mijn website.

Wat te doen als je design geript is??

Ik heb even op Google gekeken wat je eraan kunt doen als je erachter komt dat iemand die niet over enige creativiteit beschikt jouw design min of meer kopieert en vervolgens dit min of meer gestolen otwerp zelf op het web plaatst als eigen website. Het watermerken van mijn images had hier niet geholpen want hij heeft niet mijn images gebruikt (behalve dan de streep onder de headline)
Er is niet veel dat je kunt doen. Allereerst heb ik de webhost van xevoke.com een mail gestuurd waarin ik hem vertelde hoe ik erover denk dat hij mijn design gestolen heeft. Hij heeft hierop niet gereageerd.
Omdat Xevoke.com mijn website niet één op één heeft gecopieerd maar meerdere stijlelementen min of meer exact heeft nagebootst kan ik ze niet van platiaat beschuldigen.
Het volgende dat ik kan doen is hun provider contacteren, dit heb ik nog niet gedaan en ik weet niet of ik het ga doen.

Ben je geinteresseerd of wil je meer weten? Bel dan met Harald de Vries via 0512 -518399. Je kunt uiteraard ook een vrijblijvende offerte aanvragen of contact opnemen via het contactformulier.

Offerte aanvragenContact opnemen

webdesigndienstn

Contactinfo

Webdesigndiensten
Paradyske 3c
9201 GA Drachten

0512 - 518399

info@webdesigndiensten.nl


webdesigndiensten, wordpress websites en wordpress webshops friesland

© 2004 - 2014 Copyright Webdesigndiensten. Alle rechten voorbehouden.