Hoog scoren in Google zonder dure Adword campagnes

8 mei 2010 | in SEO

HOOG SCOREN IN ZOEKRESULTATEN IN GOOGLE

Hoog scoren in Google is voor de meeste website eigenaren een wens. Maar hoog scoren op algemene trefwoorden die belangrijk zijn voor de branche is welhaast onmogelijk zonder dure adwords campagnes. Als je bijvoorbeeld een autohandelaar bent die nieuwe en tweedehands auto’s van meerdere merken verkoopt, en je zet een site online is het bijna niet mogelijk hoog te scoren op zoektermen als “tweedehands auto’s” “gebruikte occassions” “auto’s” “autoverkoop” etc. Die algemene zoektermen zijn zo gewild dat er al heel lang op geoptimaliseerd is door vele spelers die al heel lang online zijn met hun website.

ZELF OPTIMALISEREN (TECHNISCHE SEO) OF ADWORDS??

Adwords

Adwords is het reclame tool van Google. Hiermee koop je als het ware zoekwoorden op. Google plaatst je site dan bovenaan als advertentie op de zoekwoorden die jij gekocht hebt. De prijs hangt af van de populariteit van een betreffend zoekwoord of combinatie en je site zal dan op het betreffende zoekwoord bovenaan (of in de sidebar rechts) eindigen als advertentie tot je budget op is. Met Adwords koop je het zoekwoord en voor een bedrag. Elke keer als iemand op je site klikt via je advertentie in Google verlies je een deel van je budget. Je koopt bijvoorbeeld het zoekwoord “autohandelaar” voor 500 euro. Elke keer als iemand op je site klikt via google verlies je 2 euro. Dit betekent dat wanneer 250 mensen op je site hebben geklikt je je advertentie positie kwijt bent en weer afhankelijk bent van de gewone zoekresultaten.

Zelf optimaliseren

Wanneer je zelf optimaliseert (technische optimalisatie via teksten, titels, tags en nog veel meer) en je slaagt erin hoog te komen in de zoekresultaten voor de betreffende zoekwoorden waarop je geoptimaliseerd hebt, is dit in principe voor altijd. Je hebt dit nu op eigen kracht bereikt en mits je het niet op illegale manier hebt gedaan zul je hoog blijven scoren op deze trefwoorden zolang je site online is. Als het je lukt om hoog te scoren via technische SEO is dit dus veel goedkoper (als je het niet zelf doet één keer een bedrag betalen en daarna nooit weer) en lucratiever (veel langere exposure).Google wordt door ongeveer 70% van de websurfers gebruikt dus het kan zeer lucratief zijn om hier hoog in te scoren. Zoals gezegd zal dit met algemene zoektermen haast onmogelijk zijn mits je een dure Adwords campagne opzet, maar met een combinatie van zoektermen (bijvoorbeeld de plaats waar je bedrijf gevestigd is en hetgeen je verkoopt) kun je veel sneller goede resultaten krijgen. En vergis je niet, veel mensen zoeken ook met regionale woorden in hun zoektermen. Als je bijvoorbeeld een weekendje naar Valkenburg wilt, en je wilt een hotel online boeken zul je meestal niet de zoekwoorden hotels of pensions intikken. Je zult dan bijvoorbeeld zoeken op “goedkope hotels valkenburg” of “pensions valkenburg”. Je wilt immers gericht zoeken op een locatie, en dit komt veel vaker voor dan je denkt. Dit geldt ook in iets mindere mate voor de autohandelaar die ik hierboven als voorbeeld noemde. Veel mensen willen een nieuwe of tweedehands auto in de buurt kopen van waar ze wonen. Dus als je probeert hoog te scoren met bijvoorbeeld “autohandelaar Drachten” of autohandelaar Friesland” of “autohandelaar smallingerland, Beetsterzwaag Drachten” sla je twee vliegen in één klap. Het eerste voordeel is dat het veel makkelijker is om hoog te komen in google op de combinatie Autohandelaar en plaatsnaam en het tweede voordeel is dat veel mensen in de regio waar je bedrijf zit je veel makkelijker kunnen vinden. Deze site scoort bijvoorbeeld bovenaan op pagina 1 van Google op “webdesign Friesland” en ook op “webdesign Drachten” Ditzelfde geld voor de trefwoordcombinatie “zoekmachine optimalisatie Friesland” enz.

IK KAN U HELPEN UW SITE HOOG TE LATEN SCOREN IN GOOGLE OP REGIONALE ZOEKTERMEN

In plaats van een dure adword campagne op algemene en populaire trefwoorden kan het goedkoper/eenvoudiger en voordeliger zijn om hoog te scoren op regionale zoekwoord combinaties. Er zijn meerdere technieken mogelijk om hier optimaal voordeel uit te halen. Ik kan uw site voor een fractie van de kosten van een adwords campagne optimaliseren voor regionale zoekresultaten.