Voordelen en mogelijkheden van een WooCommerce webwinkel

5 februari 2013 | in Woocommerce
WooCommerce is een zeer bruikbaar Ecommerce platform voor WordPress. Het biedt de meeste webwinkeleigenaren alle functionaliteiten die ze nodig hebben om hun produkten op een goede manier aan de man te brengen. Hieronder wil ik kort enkele voordelen en functies van het WooCommerce platform bespreken.EEN WOOCOMMERCE WEBSITE HEBT U VOOR EEN FRACTIE VAN DE PRIJS DIE HET KOST OM EEN MAGENTO OF OPENCART WEBSHOP TE LATEN MAKENDe ontwikkeltijd voor een WooCommerce webwinkel is veel korter dan die van een Magento of OpenCart webwinkel. Ook stelt een WooCommerce webwinkel veel minder eisen aan de hosting vergeleken met een Magento webwinkel. Bij Webdesigndiensten heeft u al een professionele WooCommerce webwinkel vanaf 950 euro exclusief BTW.

WOOCOMMERCE DRAAIT GEHEEL BINNEN WORDPRESS

WooCommerce is binnen WordPress geintegreerd zodat je maar met één thema (layout) hoeft te werken. Het WooCommerce winkeldeel behoeft enige stijlaanpassingen (onder andere de produktpagina’s en checkout pagina’s) maar dit is vrij makkelijk aan te passen. Je hebt alles in één en je kan daardoor makkelijk een webshop in een gewone website plaatsen. Je hoeft dus niet te kiezen voor een echte webshop (alleen een webwinkel) maar je kan zonodig een website laten bouwen met hierin een webwinkel.

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

Dit is wel een heel groot voordeel van het WooCommerce platform. Omdat het binnen WordPress is gebouwd kun je voor de SEO van bijvoorbeeld de individuele produktpagina’s gebruik maken van alle superieure mogelijkheden die WordPress je hiervoor biedt. Zo kun je bijvoorbeeld de Yoast SEO plugin installeren en deze voor de produktpagina’s gebruiken. Je hebt dan ook alle mogelijkheden om je webwinkel goed te laten scoren in Google.

AFDRUKKEN VAN FACTUREN EN PAKBONNEN MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP

Wanneer u fysieke goederen verkoopt via uw webwinkel kan de mogelijkheid worden ingebouwd om met één druk op de knop de pakbon van elke bestelling te bekijken en af te drukken. Deze pakbon kan ook makkelijk in uw huisstijl worden aangepast. Hetzelfde geldt voor facturen. Van elke bestelling kan (eventueel) een professionele factuur worden uitgeprint. En de factuur kan op maat worden gemaakt (inhoud en layout).

RAPPORTAGES

Het WooCommerce platform beschikt over een aantal standaardrapportages. Zo kun je bijvoorbeeld omzet per maand, totale omzet, omzet per product, gemiddelde bestellingen, bestverkopende produkt en nog veel meer nuttige rapporten genereren.

WEBWINKEL INSTELLEN

Je kunt je webwinkel geheel naar eigen smaak, wens en behoefte instellen. Produkten kunnen worden voorzien van kortingscoupons, voorraadbeheer en notificatie. Alle soorten BTW kunnen handmatig in het algemeen of specifiek per produkt worden ingesteld, en de verzendopties kunnen geheel op maat worden ingesteld (bijvoorbeeld tot een bepaald bedrag inclusief verzendkosten en vanaf een bepaald bedrag geen verzendkosten). Het platform komt met veel betaalmethoden en Ideal is makkelijk te implementeren. Notificaties van bestellingen worden automatisch naar de eigenaar en de besteller verstuurd en de inhoud en layout hiervan is op maat te maken. De checkout procedure (dus het formulier dat de besteller moet invullen bij bestelling) kan middels een kleine aanpassing op maat worden gemaakt, en registratie bij eerste aankoop kan aan- of uitgevinkt worden.

VERTALING

WooCommerce is met één druk op de knop volledig in het Nederlands in te stellen (website zowel als administratie deel). Ook is het makkelijk mogelijk middels een uitbreiding om een webwinkel in meerdere talen aan te maken en te beheren.

PRODUKTEN

Met een WooCommerce webwinkel is het mogelijk alle soorten produkten te verkopen. Van fysieke tot digitale produkten, downloadbare, virtuele, variabele en gegroepeerde produkten alles is mogelijk.

PRODUKTVARIATIES EN ATTRIBUTEN

Met WooCommerce is het standaard makkelijk mogelijk om binnen één produkt meerdere variaties aan te maken (bijvoorbeeld bij het bestellen van een kledingstuk kan gekozen worden uit verschillende kleuren en verschillende maten) Middels een dropdown optie kun je dan de gewenste kleur en de gewenste maat kiezen en deze vervolgens bestellen. Ook kun je voor je produkten attributen instellen en deze koppelen. Bijvoorbeeld kleur, maat, materiaal, soort en ook prijs kun je instellen als attributen en in een filter inbrengen zodat klanten gericht produkten kunnen selecteren op genoemde attributen.

PRODUKTFOTOS

Je kunt per produkt meerdere fotos selecteren en deze kunnen middels een lightbox of zelfs een slider optie geselecteerd en getoond worden en vergroot worden.

INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN VOOR UW WEBSHOP

U kunt ons ten allen tijde bellen voor een (vrijblijvend) gesprek over de mogelijkheden voor een WooCommerce webwinkel of wanneer u een vraag heeft. U kunt ons een email sturen of u kunt ons bellen op: 0512-518399