WordPress

11 oktober 2011 | in WordPress
WordPress is een gratis open source software systeem om een website mee te beheren. WordPress was aanvankelijk een zogenaamd “Blogging tool” dit betekend dat het ontwikkeld was voor mensen die zelf een weblog wilden beginnen. Het systeem heeft zich echter de laatste 4 jaar zodanig ontwikkeld dat het nu voor veel meer kan worden gebruikt dan enkel een weblog. WordPress wordt op dit moment al door veel grote bedrijven gebruikt.

ENKELE REDEN WAAROM WORDPRESS EEN GOEDE KEUZE IS

Open Source

Het systeem is echt gratis en er is geen verborgen agenda

Veel ontwikkelaars

Het systeem wordt ondersteund en beheerd door een grote groep bekende programmeurs. Het wordt dan ook constant verbeterd en uitgebreid

Ontelbaar aantal plugins

Een plug-in is een stuk code dat een extra functionaliteit toegevoegd. Er is werkelijk voor alles een plugin dus je kunt je website zo specifiek of uitgebreid mogelijk maken.

Gebruiksvriendelijk voor beheerders

De visuele editor is zeer makkelijk te gebruiken. Hetzelfde geldt overigens voor het gehele cms. Het is zeer intuïtief en makkelijk op te pikken voor praktisch iedere gebruiker.

Goede beveiliging en in één klik updaten

Er wordt constant gekeken naar de beveiliging van het systeem, geen overbodige luxe met de miljoenen websites die op WordPress lopen. Er komen dat ook regelmatig nieuwe versies die makkelijk met één klik zijn te installeren.

Google houdt van WordPress

Een WordPress site wordt beter geïndexeerd, en krijgt hogere resultaten dan websites gebouwd in een ander CMS.Genoeg redenen dus om WordPress te gebruiken (en ik heb nog lang niet alle redenen genoemd).